petek, 6. december 2019 / 18:00 - 20:00
Predavanje

BIO 26| Pogovor #2 | Informacije

BIO 26| Pogovor #2 | Informacije
⁣⁣⁣⁣When information is cheap, attention becomes expensive.⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣- James Gleick
BIO 26| Pogovori so serija dinamičnih okroglih miz, kjer povabljeni gosti iz različnih strok – znanost, filozofija, novinarstvo, politika in oblikovanje – razglabljajo o kompleksih temah letošnjega bienala oblikovanja. Pogovor sestavljata dva dela po 30 minut, ki ga vodita kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende, na koncu pa je beseda dana publiki. Pridružite se nam in podajte svojo perspektivo o problemih, s katerimi se soočamo danes.

Drugi dogodek v seriji BIO 26| Pogovori se bo usmeril na vprašanja o informacijah in njihovem položaju v digitalni dobi, kako te spremembe vplivajo na nas in kaj lahko mi storimo glede tega. Pri prvem delu pogovora se bomo lotili vprašanj glede novinarstva in medijske kredibilnosti, lažnih novic ter načina, kako oblikovanje vpliva na sprejemanje in proizvajanje novice. Drugi del pa se bo usmeril v informacijsko etiko, online in offline aktivizem, spremembe v digitalni dobi in komodifikacijo informacij. Je informacija javna pravica ali dragocena dobrina? Kadar so informacije ogrožene, kaj je še na kocki?

Gosta prvega dela bosta Angelique Spaninks, direktorica galerije MU v Eindhovnu, ter Aljaž Vindiš, informacijski oblikovalec in trenutno vodja oblikovanja za 3fs. V drugem delu pa se bosta moderatorjema pridružila Katarina Bulatović, pomočnica urednice na portalu Razkrinkavanje.siin dr. Aleš Pustovrh, član strokovnega sveta BIO ter soustanovitelj podjetniškega pospeševalnika ABC.

Lokacija:

Podhod Ajdovščina, Ljubljana

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Dogodek je nastal v sodelovanju z Nizozemskim veleposlaništvom v Ljubljani.