sobota, 25. januar 2020 / 15:00 - 19:00
Delavnica

Igra sobivanja

Igra sobivanja

Na delavnici Igra sobivanja udeležence povabimo, da razmislijo o možnih vlogah tehnologij, ki so namenjene uporabi v sobivanjskih skupnostih in pa v bolj splošnih okoliščinah, kjer je ideja o souporabi smiselna. Med delavnico bomo razmišljali o izdelkih prihodnosti, o napravah in storitvah, namenjenih souporabi, izdelkih, ki so trajnostni v smislu proizvodnje in vzdrževanja ter spodbujajo stabilnost in neodvisnost skupnosti. 

Kako bi komunikacijsko in računalniško tehnologijo lahko uporabili pri prizadevanjih skupnosti za trajnostno delitev virov na našem planetu? Katere omrežne storitve in povezane naprave bi bile nadvse primerne za uporabo v stanovanjskih zadrugah? 

Predlagamo, da se problematike teh področij lotimo v štirih korakih, začenši s spekulativnimi predlogi in scenariji (pripovedmi), ki jih je moč prenesti na papir in nato postopek nadgradimo z osnovno izdelavo prototipov (skiciranje, sestavljanje, opisovanje), prototipe pa kasneje zberemo v katalog. Končni rezultat delavnice bo zbirka oblikovalskih prototipov, scenarijev, sistemov, zemljevidov, zgodb v obliki knjižice.

Lokacija:

Podhod Ajdovščina, Ljubljana